Rumah > Penyelesaian > Kandungan

Pembangunan alat mengukur dimensi 3D (I)

Nano (Xi'an) Metrologi Co., Ltd | Updated: Oct 20, 2016
Source:

Dengan perkembangan pesat Sains dan teknologi, pelbagai bidang semakin dicadangkan untuk syarat-syarat untuk mengukur saiz dan bentuk bagi parameter kerja-piece. Pada masa kini walaupun orang berjaya telah membangunkan pelbagai jenis mengukur kaedah dan instrumen, kesemua mereka mempunyai had kos, pelbagai ukuran dan ketepatan dan sebagainya, yang canand #39; t memenuhi keperluan pembangunan sains dan teknologi. Berikut adalah kebaikan dan keburukan 3D mengukur alat.

Hubungi A. mengukur

a. CMM

Tiga kaedah pengukuran hubungan dimensi dibangunkan dari jenis tradisional kuar. Pada masa kini, dalamtiga menyelaras machine(CMM) pengukurmerupakan model yang berjaya dalam pembangunan kaedah dan penggunaan utama alat 3D. Tiga Mesin pengukur menyelaras adalah bukan sahaja sejenis spektrum pengukur tetapi sejenis berketepatan tinggi, peralatan pengukuran geometri komprehensif yang kuat. Ianya berdasarkan ketepatan jentera, Reka bentuk instrumen Persisan, teknologi elektronik, teknologi komputer, teknologi perisian dan berteknologi tinggi.

Tiga Mesin pengukur menyelaras secara amnya terdiri daripada struktur utama, pengukur sistem, sistem kawalan,sistem kuar, paparan peranti, komputer, dan terminal peralatan seperti pencetak dan pemapar. Hubungan mereka dipaparkan di bawah.


Sila maklumkan kepada kami jika ada soalan atau nasihat

E-mel:Overseas@CMM-nano.com

Siasatan
Your comments are welcome!
For more information about our brand and products, please feel free to contact us!
Please enter your email address:
Hubungi kami
Address: No.55, Gongye No.2 Road, Xi'an National Aerospace Awam Base, Xi'an City, Provinsi Shaanxi, China
Tel: +862981538937
Fax: +862989233633
E-mail: overseas@cmm-nano.com
Copyright © Nano (Xi'an) Metrology Sdn Bhd Semua Hak Cipta Terpelihara.